Deformatiemetingen

RB Geo beschikt over diverse systemen om verplaatsingen te kunnen monitoren in de meest uiteenlopende omstandigheden. Wij beschikken over:

  • 06-GPS
  • Total station
  • Precisiewaterpassing
  • Inclinometingen
  • Glasvezelmeting
  • Scheurwijdtemetingen

Om tijdens het plaatsen of trekken van damwanden, bij bemalingen of heiwerkzaamheden eventuele zettingen (deformaties) te kunnen detecteren, beschikken wij over de mogelijkheid om continue hoogtemetingen uit te voeren. Hierbij bevestigen we op het te meten pand op enkele plaatsen meetstrips waarna om de 15 minuten op 0,01 mm nauwkeurig de hoogte wordt gemeten. Indien deformaties worden aangetoond kan direct worden ingegrepen.

Om deformaties die kunnen optreden tijdens een langere periode te monitoren, brengen we deformatieboutjes aan in de te monitoren bebouwing. De hoogte van de bouten wordt met een ‘nulmeting’ vastgelegd. De nulmeting betreft het tweemalig inmeten van de hoogte van de bouten met een digitaal waterpasinstrument en een temperatuuronafhankelijke Invar-baak. De meetnauwkeurigheid bedraagt 0,01 mm. De metingen worden verricht ten opzichte van een niet aan zetting onderhevig referentiepunt en vastgelegd ten opzichte van N.A.P.

Tijdens of na de (bouw)werkzaamheden kunnen we de inmeting van de deformatiebouten herhalen om zo  eventuele deformaties te detecteren.

Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte? Neem contact op!

Interesse in één van onze meetsystemen?

Neem dan gerust contact met ons op via het onderstaande contactformulier & ontvang (op werkdagen) binnen 24 uur een terugkoppeling met een vrijblijvende offerte!

Verder staan we u graag te woord en zijn we telefonisch te bereiken via: +31 (0)320 26 13 31.

Ons specialisme ligt bij omgevingsonderzoek en -monitoring, waarbij wij gebruik maken van innovatieve offline en online sensoringstechnieken en geografische informatiesystemen met focus op risicobeheersing.