Peilbuizen

Bij het bemalen van bouwputten of andere werkzaamheden beneden de grondwaterstand (aanleg van riolering, pers- en ontvangstkuipen) is het gewenst inzage te krijgen in de grondwaterstandverlaging in de omgeving. Als verlaging tot onder de gemiddelde laagste grondwaterstand zich voordoet, kunnen zettingen optreden.

Om dit te voorkomen plaatsen we, nabij een te monitoren pand, een peilbuis met een data-logger. Deze zogenaamde ‘diver’ registreert de grondwaterstand en slaat de data op zodat we deze periodiek kunnen uitlezen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om de gegevens direct digitaal te verzenden naar de uitvoerder en/of de adviseur. Verder kunnen we de uitvoerder en/of de adviseur ook per sms of e-mail waarschuwen zodra de grondwaterstand onder een vooraf ingestelde grenswaarde daalt.

Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte? Neem contact op!

Wilt u weten wat voor meerwaarde een peilbuis voor uw locatie kan hebben?

Neem dan gerust contact met ons op via het onderstaande contactformulier & ontvang (op werkdagen) binnen 24 uur een terugkoppeling met een vrijblijvende offerte!

Verder staan we u graag te woord en zijn we telefonisch te bereiken via: +31 (0)320 26 13 31.

Ons specialisme ligt bij omgevingsonderzoek en -monitoring, waarbij wij gebruik maken van innovatieve offline en online sensoringstechnieken en geografische informatiesystemen met focus op risicobeheersing.