Grondmechanica en funderingstechniek

RB Geo geeft advies op het gebied van de grondmechanica en funderingstechniek. Dit betekent dat u bij ons terecht kunt voor advieswerkzaamheden en berekeningen die te maken hebben met het ‘evenwicht van de grond’. Hierbij kunt u denken aan onder andere funderingsberekeningen, damwandberekeningen, stabiliteitsberekeningen en zettingen.

Bij het bouwrijp maken van terreinen, de aanleg van een parkeerkelder, het bouwen van woningen of de aanleg van wegen, er zijn talloze mogelijkheden om de werkzaamheden te realiseren. RB Geo beschikt over ervaren geotechnisch ingenieurs die met hun voeten in de praktijk staan. Of het nu gaat om funderingen, zettingen, stabiliteit of damwanden, onze adviseurs zijn specialist in het interpreteren van de meetdata. Het interpreteren van meetdata en het op basis daarvan schematiseren en berekenen van de vraagstelling levert goed onderbouwde en verantwoorde adviezen.

Ons specialisme ligt bij omgevingsonderzoek en -monitoring, waarbij wij gebruik maken van innovatieve offline en online sensoringstechnieken en geografische informatiesystemen met focus op risicobeheersing.